Lisboa

Lisboa-por-do-sol

Den historiske hovedstaden Lisboa er ikke bare Portugals viktigste og fremste by, men også den største byen i det varmtliggende landet. Lisboa ligger i den sørlige delen av Portugal, med kystlinje ut mot Atlanterhavet. Byen er hjem for over to millioner mennesker, og er følgelig som en skikkelig storby å regne. Lisboa har vært en viktig by i mange århundrer, men har i moderne tid ikke den samme statusen som de største byene i Europa. Byen har allikevel vokst frem som en stadig større turistdestinasjon, og som et bra utgangspunkt for å oppleve Portugal med leiebil.

Her leier du bil i Lisboa

Lisboa er den perfekte basen når du vil oppleve Portugals kystlinje både i sør og nord. De fleste som reiser til Lisboa og Portugal ankommer via flyplassen Portela lufthavn, som ligger så godt som i sentrum av byen. Leiebil i Portugal tilbys av flere store kjeder her, både Hertz, Avis, Europcar og Budget er til stedet. Dersom du har avtaler om rabatter hos en av disse kjedene så anbefales det å leie bil direkte gjennom bilutleie på flyplassen. Utover dette kan vi også anbefale de lokale bilutleierne Guerin Car Rental Solutions og Auto Jardim som ligger mer sentralt i byen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil


Lisboa er en forholdsvis stor by der avstandene er store mellom severdighetene, slik at det kan være greit å ha leiebil bare for å oppleve selve sentrum av byen på best mulig måte. Byen har svært mange godt bevarte minner fra middelalderen, som best oppleves når du parkerer bilen i nærheten og spaserer rundt. Lisboa er også den perfekte hovedbase for å oppleve resten av Portugals kystlinje med leiebil. Velg om du vil kjøre nordover og stoppe innom de mange små havnebyene på veien mot storbyen Porto, eller om du tar kjøreturen sørover til den populære badebyen Faro – og kanskje også turen over grensa til Spania og innlandsbyen Sevilla.

Generelle kjøretips

Kjøring i Portugal er stort sett som å kjøre i Norge. Langs kysten er det ofte klipper, svingete og veier som minner om norsk standard. Motorvei finnes kun mellom Lisboa og Porto, men ofte vil man velge andre ruter når man skal nyte utsikt og naturomgivelser. Aldersgrensen for å leie bil i Portugal er 21 år. Utover dette er det ingen spesielle kjøreregler i Portugal. Skal du parkere med leiebil i sentrum av Lisboa så er du avhengig av en oblat som du får gratis hos politiet eller direkte fra tilbyderen av leiebil. Det er dårlig med parkeringsplasser gatelangs i selve sentrum av Lisboa.

Leave a Reply