Reykjavik/Keflavik

Wellness-Blaue-Lagune-Island-6

Drømmer du om å reise til Island? Den avsidesliggende vulkanøya vokser stadig frem som en større turistdestinasjon, som med sine naturlige attraksjoner og spektakulære natur vil kunne ta pusten fra selv den mest fjellvante nordmann. De fleste som reiser til Island velger å besøke den vestlige delen av øya, der hovedstaden Reykjavik og den internasjonale lufthavnen Keflavik. Det er også her majoriteten av Islands innbyggere bor, med i overkant av 120 000 innbyggere i Reykjavik/Keflavik-regionen. Samtidig er det også her at byens mest populære turistattraksjoner ligger.

Her leier du bil i Reykjavik/Keflavik

car-hireLeiebil tilbys både i hovedstaden Reykjavik, og på den internasjonale flyplassen Keflavik som ligger ved den lille havnebyen med samme navn. Avstanden mellom de to byene er en kjøretur på 30-40 minutter, og følgelig anbefaler vi at man leier bil direkte ved ankomst i Keflavik. Det er uansett her at det beste utvalget av bilutleie er, med kjente kjeder som Budget, Hertz, Sixt og Avis. Det er også mulig å leie bil i sentrum av Reykjavik, men da må man regne med bruk av kollektivtransport for å komme seg til sentrum av hovedstaden, og det er kanskje unødvendig?

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

heisse-quellen-sorgen-auch-in-der-kalten-jahreszeit-fuer-entspannung

Island er en forholdsvis stor øy, men «heldigvis» ligger de mest populære turistattraksjonene ganske samlet på vestsiden av øya – i behagelig kjøreavstand fra hovedstaden Reykjavik. Blant annet så vil de aller fleste ønske å bade i Den blå lagune, som er Islands velkjente utendørs badeanlegg. Lagunene her holder nemlig en naturlig temperatur på 39 grader året rundt, samtidig som et menneskeskapt spakompleks er bygget rundt varmekildene. Gå heller ikke glipp av de ikoniske geysirene, som ligger en kjøretur øst for øyas hovedstad. Andre severdigheter man kan ta seg til med leiebil på Island er den massive fossen Gullfoss, og det historiske stedet Thingvellir.

Generelle kjøretips

Island er ikke kjent for sine brede motorveier og godt utbygde veinett, men som en vulkanøy der det er mulig å ta seg frem. Misforstå oss rett, kjøring på Island er stort sett uproblematisk, men det er mye sand, stein og dårlige veier når man skal på utflukter utenfor selve hovedstaden. De fleste leiebiler på Island takler utflukter inn i naturlandskapet på Island, og utover dette er det stort sett som å kjøre i Norge – de samme trafikkreglene gjelder, og hovedstaden Reykjavik har et sentrum som er forholdsvis trangt å kjøre bil i.

Leave a Reply