Oslo

5489

Oslo er som kjent Norges hovedstad, og samtidig den desidert største byen i landet med nesten 700 000 innbyggere. I mange tiår har flere andre reisemål i Norge vært mer attraktive enn selveste hovedstaden, men takket være omfattende markedsføring og en stadig bedre byutvikling, så vokser Oslo frem som en stadig større turistdestinasjon. Oslo er også en forholdsvis stor by målt i areal, med store avstander mellom de ulike attraksjonene. En optimal ferie i Oslo får du derfor med leiebil!

Her leier du bil i Oslo

rental_car_insuranceSom Norges hovedstad er det naturligvis nok av alternativer til leiebil i Oslo. Ankommer du Oslo via lufthavnen som ligger på Gardermoen – en kjøretur på knappe halvtimen fra selve sentrum av byen – så er nok det enkleste alternativet å leie bil her. Alle de store kjedene som tilbyr bilutleie er representert på Oslo Lufthavn, og vi kan nevne både Europcar, Rent-a-Wreck, Budget, Hertz og Avis. Samtlige av disse har også filialer i Oslo sentrum, slik at du selv velger hvor du vil plukke opp bilen. Eller levere den. Det finnes også mange lokale tilbydere av bilutleie i Oslo, der prisene gjerne er noe lavere.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Hvor skal man begynne? Oslo har svært mange turistattraksjoner og severdigheter, der en stor del av disse ligger sentralt i Oslo. Man kan gjerne la leiebilen stå parkert i et av byens mange parkeringshus når man er på museumsvandring eller fottur oppover Karl Johans gate opp mot slottet. Derimot vil leiebil være gunstig dersom man skal besøke fornøyelsesparken Tusenfryd, som ligger en halvtimes kjøretur sør for Oslo. Hoppbakken i Holmenkollen er også en populær turistattraksjon, samtidig som man gjerne må ta en kjøretur langs kysten vestover – kanskje ned til Norges eldste by, Tønsberg, – som ligger like utenfor Oslo.

Generelle kjøretips

1

Kjøring i Oslo vil for den som kommer fra en liten by kunne oppleves som kaotisk og stressende. Det er mange små gater i sentrum av byen, med enveiskjøring, kryssende trikker og egne kollektivfelt. Følgelig gjelder det å holde tunga rett i munnen. Utover dette så er det motorveier stort sett rundt hele hovedstaden, som enkelt tar deg til andre sider av byen. I rushtiden må man regne med å stå i kø, så følgelig kan det være lurt å unngå kjøring i denne tiden. Parkering i sentrum av Oslo er dessuten svært dyrt, med mindre man finner ledig gateparkering på kveldstid. GPS er en nødvendighet for den som skal kjøre leiebil i Oslo uten å ha særlig kjennskap til byen fra før av.

Leave a Reply