Split

split_tcm21-31845

Kroatia har de siste tiårene vokst frem som et stadig større turistland, med havnebyen Split som det mest attraktive reisemålet. I motsetning til hovedstaden Zagreb, som er en storby sentralt i Kroatia, så er Split med sine 180 000 innbygger en passe stor by langs den flotte kysten av Kroatia. Det gjør at byen er høyaktuell både når man ønsker seg en badeferie med solslikking på stranden, men også for sightseeing på både natur og historiske severdigheter.

Her leier du bil i Split

Leiebil er generelt billig i Kroatia, og du sparer mest penger dersom du forhåndsbestiller bil før du ankommer Split. Det enkleste vil naturligvis være å leie bil direkte på flyplassen slik at du kan kjøre fra lufthavnen og inn til byen/hotellet dere skal bo på. Bilutleie tilbys av svært mange aktører på flyplassen. Du kan velge mellom mindre kjeder som Avantcar og Unirent, eller større aktører som Sixt, Avis og Avantcar. Samtlige av disse tilbyr også bilutleie i sentrum av byen, slik at valget er ditt.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

mauzolej_splitI selve Split ligger mange av attraksjonene og severdighetene såpass sentralt til at man nesten ikke trenger leiebil for å oppleve de. Derimot vil leiebil være svært gunstig dersom man skal oppleve de øvrige delene av Kroatia, med de mange små landsbyene som ligger langs kysten både sør og nord for Split. En annen populær by er Dubrovnik, og den ligger en kjøretur på knappe tre timer sørover fra Split. En båttur til de nærliggende øyene like utenfor Split kan også anbefales på det sterkeste.

Generelle kjøretips

Kjøring i Split og Kroatia er som kjøring i de fleste EU-land – de samme reglene gjelder, og det holder med norsk førerkort for å kjøre bil her. Motorveier kobler sammen de store byene i landet, mens små landeveier er det man må bryne seg på dersom man skal kjøre kystlinjen fra landsby til landsby. I selve sentrum av Split er det enkelt å komme seg frem. Det er dog en gammel by med mange små og trange bygater, slik at enveiskjøringer, mange fotgjengere og tett trafikk er noe man må regne med dersom man havner i selve sentrumskjernen.

Leave a Reply